Logo

Sinds het schooljaar 2004-2005 is de fusie van de basisscholen van Herent (Neerpelt) en Sint-Huibrechts-Lille (Neerpelt) een feit. Om de samensmelting van onze twee scholen duidelijk in de verf te zetten, werd gekozen om op zoek te gaan naar zowel een nieuwe naam als een nieuw logo. Dit gebeurde in de vorm van een wedstrijd waarbij uiteindelijk de kinderen van het derde leerjaar van juf Fanny de originele naam “HELIBEL” hebben bedacht.

helibel-logo-full

  • HE verwijst naar de vestigingsplaats in Herent, ook herkenbaar aan de bordeaux kleur.
  • LI  verwijst naar de vestigingsplaats in Lille, herkenbaar aan de blauwe kleur.
  • BEL maakt een knipoog naar de schoolbel, maar is tevens een bel die een nieuw tijdperk voor beide scholen inluidt.

Bovendien zitten er in onze schoolnaam ook nog de woorden “HELI” en “LIBEL” .

  • De HELI is een bijzonder vervoermiddel dat je naar een hoger niveau kan brengen. Dit staat symbolisch voor de groei die kinderen in onze school doormaken.
  • De LIBEL staat dan weer bekend om haar voortdurende ijver en zoektocht naar voedsel. Wij hopen dan ook de kinderen in onze school een gezonde honger naar kennis en veel werkijver bij te brengen.

Door de sterke aangroei voor de school van Herent werd beslist om in september 2013 een extra directielid aan te stellen zodat elke vestiging een eigen aanspreekpunt heeft. Elke school kan de eigenheid behouden en interne zaken zelfstandig regelen. De overkoepelende raden blijven behouden.